Dieuwertje Suurland

Graag bespreek ik met u de wensen de regelingen welke u wilt vastleggen in uw ouderschapsplan. Tevens geef ik u als ouderschapscoach praktische tips over hoe u uw kind zo min mogelijk last kunt laten ondervinden van uw scheiding.

Dieuwertje Suurland is als ouderschapscoach werkzaam bij Zenon Scheidingsdesk in Breda.

Nadat ik de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening heb afgerond ben ik in de jeugdzorg terecht gekomen. Ik heb daar negen jaar ervaring opgedaan als trainer en gezinshulpverlener en verschillende trainingen en de opleiding Psychologie &  Communicatie gevolgd. In 2013 besloot ik om mijn eigen praktijk te beginnen. Praktijk Dieuwertje biedt coaching en counseling aan voor kinderen en volwassenen. Ik ben  JES (Jij & Scheiding het Brugproject)-trainer. Deze training is voor ouders en kinderen tijdens en na de scheiding. Het goede aan deze training is dat er naast bijeenkomsten voor de kinderen, de ouders ook betrokken worden bij het proces.

Het is belangrijk dat ouders zo goed mogelijk met elkaar communiceren zodat het kind zo min mogelijk belast wordt. Daarnaast is het ook belangrijk dat de communicatie tussen ouder en kind goed verloopt. Het kind krijgt in de training ruimte voor een stuk verwerking en tools om zijn of haar wensen aan te geven in een scheiding en wordt gemotiveerd om vragen te blijven stellen aan ouders. Met ouders wordt besproken hoe het kind zo min mogelijk te belasten en te betrekken (leeftijdsadequaat) bij de scheiding.

Bij Zenon Scheidingsdesk ben ik werkzaam als ouderschapscoach. Samen met ouders behandel ik het ouderschapsplan. Bij mij zit je als ouders en niet als ex-partners naast elkaar. Samen kijken we wat er voor jullie kinderen het beste is. Als ouderschapscoach geef ik u handvatten om als ouder samen verder uw ouderschap vorm te geven.

Ik doe dit werk met veel toewijding omdat het juist zo belangrijk is om goed, inhoudelijk over het ouderschapsplan te praten. Hoe gaan jullie het in het vat gieten? Er verandert een hoop met een scheiding maar je blijft ouders. Door een goed ouderschapsplan maak je het voor jezelf en de kinderen duidelijk. Duidelijkheid voor kinderen is belangrijk, vooral in een situatie waarin opeens alles anders is.

mediator zenon scheidingsdesk

Neem contact op

Wij helpen u graag

Mediator Breda
Hans Kurvers mediator in Breda Tilburg en Oosterhout

Hans Kurvers

Mediator in Breda en Tilburg

Simone Blok mediator in Tilburg

Simone Blok

Mediator in Tilburg

Laura Vrieling mediator in Breda Tilburg en Oosterhout

Laura Vrieling

Mediator in Breda

Dieuwertje Suurland kindercoach

Dieuwertje Suurland

Ouderschapscoach in Breda

mfn registermediator
nederlandse mediators vereniging
mediators familierecht familiemediation
raad voor rechtbijstand