U bevindt zich hier: Zenon Scheidingsdesk » Kosten scheiding

Kosten scheiding

De kosten voor een echtscheidingsmediation variëren nogal Dit is afhankelijk van hoe complex de situatie is, of bijvoorbeeld uw aanstaande ex-partner mee wil werken. Soms lijkt procederen een betere optie omdat u beiden niet samen kunt of wilt praten. Zo weet u niet wat de uiteindelijke kosten van een scheiding zijn en deze kunnen behoorlijk oplopen.

Bij Zenon Scheidingsdesk hanteren wij daarom een vast tarief voor een begeleiding van een scheiding.

 

Bekijk hier de vaste tarieven:

Subsidie

Het maakt voor de kosten van een  mediation een groot verschil of een van u beiden in aanmerking komt voor een subsidie voor mediation bij een scheiding.
Wanneer één van u of beiden onder de inkomensgrens zit, komt u in aanmerking voor een subsidie van de overheid. De overheid wil namelijk liever niet dat mensen gaan procederen wanneer zij gaan scheiden.
Dit door de hogere kosten die een (v)echtscheidingsprocedure met zich mee brengt,

Daarom geeft de overheid subsidie wanneer mensen hun scheiding willen laten regelen door een mediator. Indien u hiervoor in aanmerking komt, betaalt u alleen eenmalig een eigen bijdrage en het lagere griffierecht. De overige kosten worden betaald door de overheid. Vanwege het feit dat de overheid mediation wil stimuleren, betaalt u de allerlaagste bijdrage van € 58,- of € 115,- maximaal. Ter vergelijking: de eigen bijdrage bij een echtscheidingsprocedure middels een advocaat is vele malen hoger,
minimaal € 345,- tot maximaal € 862,- per persoon.

Verzekering

Ook kan het zijn dat u een rechtsbijstandsverzekering heeft die de kosten voor de begeleiding van een echtscheiding door een mediator volledig dekt. Kijk voor dekking van de kosten van de MfN Registermediator in de voorwaarden van uw polis, of neem de polis en de voorwaarden mee naar het gratis kennismakingsgesprek.

Kennismakingsgesprek

Een kennismakingsgesprek is bij ons kosteloos en een telefoontje natuurlijk ook!
Bel ons gerust voor meer informatie 076 532 0444.

Meer dan

GESLAAGDE MEDIATIONS

Bel ons

Voor meer informatie

afspraak met een mediator
bel een mediator
mail een mediator

Een vrijblijvend gesprek

Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek

Tijdens een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek willen wij ons graag introduceren. Wij leggen in een kennismakingsgesprek uit wat u wel en wat u ook niet van ons kunt verwachten. Hoe normaliter een scheidingsbemiddeling verloopt. Met welke kosten u rekening kunt houden.
Een kennismakingsgesprek duurt ongeveer 3 kwartier en schept geen verplichtingen maar geeft u duidelijkheid.

Hans Kurvers

Mediator in Breda,
Tilburg en Oosterhout

Simone Blok

Mediator in
Tilburg en Oosterhout

Laura Vrieling

Mediator in Breda,
Tilburg en Oosterhout

Dieuwertje Suurland

Ouderschapscoach in Breda,
Tilburg en Oosterhout

mfn registermediator
nederlandse mediators vereniging
mediators familierecht familiemediation
raad voor rechtbijstand