U bevindt zich hier: Scheidingsdesk » mediation besprekingen

Mediation besprekingen:

Wanneer u na het gratis en vrijblijvende kennismakingsgesprek heeft gekozen om met een van onze mediators verder te gaan kunt u het volgende verwachten.

Voorafgaand aan de mediationbesprekingen ontvangt u van ons een lijst met de benodigde informatie. De benodigde documenten kunt u vooraf aan ons per email of post doen toekomen zodat de mediator zich goed kan voorbereiden. Zo kan de mediator alvast de subsidie aanvraag voor u verrichten en de mediationovereenomst voorbereiden.

Vervolgens zal in de eerste bespreking duidelijk worden waarom u wenst te scheiden en wat u al bent overeengekomen en wat u nog moet bespreken. Afhankelijk van uw wensen zal de volgorde en de prioriteiten van de te bespreken onderwerpen worden gekozen. In de volgende mediationbesprekingen zal er een alimentatieberekening, een vermogensopstelling, een ouderschapsplan en een convenant worden opgesteld aan de hand van de door u verstrekte informatie en de gemaakte afspraken.

Mocht u tijdens de mediation besprekingen blijken dat het noodzakelijk is om informatie in te winnen bij een externe adviseur zoals bijvoorbeeld een hypotheekadviseur of een accountant dan is het mogelijk dat de mediator hiermee contact heeft om voor u de relevante informatie te verzamelen. De mediator zal tijdens de besprekingen ook het pensioen en de verdeling van de vermogensbestanddelen samen met u doornemen.

Wanneer uiteindelijk alle punten zijn doorgesproken en u op alle voor het convenant en ouderschapsplan noodzakelijke punten besluiten hebt kunnen nemen zorgt de mediator voor een ouderschapsplan en convenant waarna dit samen met u wordt doorgenomen. Na ondertekening van het ouderschapsplan zorgt de mediator ervoor dat het verzoekschrift kan worden opgesteld en zal worden ingediend bij de Rechtbank.

Een vrijblijvend gesprek

Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek

Tijdens een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek willen wij ons graag introduceren. Wij leggen in een kennismakingsgesprek uit wat u wel en wat u ook niet van ons kunt verwachten. Hoe normaliter een scheidingsbemiddeling verloopt. Met welke kosten u rekening kunt houden.
Een kennismakingsgesprek duurt ongeveer 3 kwartier en schept geen verplichtingen maar geeft u duidelijkheid.

Meer weten maak dan een gratis en vrijlbijvende afspraak voor een kennismakingsgesprek met onze mediators door gebruik te maken van onze online agenda.
Maar natuurlijk kunt u ook gewoon even op een andere manier contact met ons opnemen.

Hans Kurvers mediator in Breda Tilburg en Oosterhout

Hans Kurvers

Mediator in Breda en Tilburg

Simone Blok mediator in Tilburg

Simone Blok

Mediator in Tilburg

Laura Vrieling mediator in Breda Tilburg en Oosterhout

Laura Vrieling

Mediator in Breda

Dieuwertje Suurland kindercoach

Dieuwertje Suurland

Ouderschapscoach in Breda