Nationale Hypotheek Garantie Scheiding en NHG

Scheiding en NGH. Wanneer u een hypotheek heeft met Nationale Hypotheek Garantie NHG dan kan het zo zijn dat u bij een scheiding gebruik kunt maken van het waarborgfonds. Ook is het mogelijk dat de hypotheekverstrekker u meer kan financieren wanneer u bij een scheiding gebruik kunt maken van NGH. Zo is het soms toch mogelijk om bij een scheiding de woning over te nemen van een uw ex-partner waar dat zonder NHG niet mogelijk zou zijn geweest. Wilt u hierover meer weten lees dan onderstaande tips of neemt u contact met ons op.

Een scheiding is een van de meest voorkomende redenen om de woning te moeten verkopen. In veel gevallen is de lening namelijk op twee inkomens afgesloten of is er overwaarde op de woning die ook gefinancierd moet worden. Valt vanwege de scheiding een van de twee inkomens weg, dan is het inkomen vaak onvoldoende om de lasten van de lening te kunnen blijven dragen.

Neem contact op

Wij helpen u graag

Toch blijkt regelmatig dat verkoop van de woning financieel niet noodzakelijk is. Als geldnemers een lening met NHG hebben afgesloten, is het daarom van belang de juiste informatie in te winnen met betrekking tot de mogelijkheden, uw rechten en uw plichten.

Proces NHG
scheiding en nhg

Kijk voor meer informatie over een (echt) scheiding en op de website van NHG

.

Wanneer u vragen heeft specifiek over uw hypotheek en uw adviseur kan u pas helpen wanneer u een concept convenant aan kunt leveren neemt u dan contact met ons op. Wij helpen u dan verder. Ook wanneer u niet zeker weet of u wel in aanmerking komt voor de regeling kunt u de sneltoets gebruiken in het specifieke geval van een scheiding en nhg. Uw hypotheekadviseur of makelaar kan u natuurlijk ook van informatie voorzien hoe om te gaan met een eigen woning een scheiding en nhg.

 

Bel ons

Voor meer informatie

Hans Kurvers mediator in Breda Tilburg en Oosterhout

Hans Kurvers

Mediator in Breda en Tilburg

Simone Blok mediator in Tilburg

Simone Blok

Mediator in Tilburg

Laura Vrieling mediator in Breda Tilburg en Oosterhout

Laura Vrieling

Mediator in Breda

Dieuwertje Suurland kindercoach

Dieuwertje Suurland

Ouderschapscoach in Breda

mfn registermediator
nederlandse mediators vereniging
mediators familierecht familiemediation
raad voor rechtbijstand