U bevindt zich hier: Scheidingsdesk » kinderrekening voor de alimentatie

Kinderrekening

Indien u en uw ex-partner minderjarige kinderen hebben, moeten er afspraken gemaakt worden over de kosten van de kinderen. Een mogelijke optie is kinderalimentatie, maar u kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van een gezamenlijke bankrekening.

Wat is een kinderrekening?

Een kinderrekening is een rekening waar beide ouders toegang tot hebben. Van deze rekening betaald u de verblijfsoverstijgende kosten. Hierbij moet u bijvoorbeeld denken aan sportcontributie, kleding, kosten voor een schoolreisje, etc.

Aangezien beide ouders toegang hebben tot de rekening, hebben beide ouders inzicht in de kosten en uitgaven. De ouders hebben de vrijheid om afspraken te maken over welke kosten zij van de rekening betalen. Om geschillen te voorkomen, is het verstandig om in het ouderschapsplan hierover afspraken te maken.

Wanneer is een kinderrekening geschikt?

Een dergelijke rekening is geschikt bij co-ouderschap. Op deze manier kunnen namelijk beide ouders de mogelijkheden om bepaalde kosten voor de kinderen te betalen. Het is ook mogelijk om in andere situaties te kiezen voor een kinderrekening.

Is het gebruik van een rekening verplicht?

Het gebruik van een rekening is niet verplicht. Het gebruik van een kinderrekening kan alleen met instemming van beide ouders. Echter, wanneer één van de ouders kan aantonen dat de alimentatiegerechtigde de kinderalimentatie niet gebruikt voor het kind, kan de rechter het gebruik van een rekening verplicht maken.

Wat kan Zenon Scheidingsdesk voor u betekenen?

Zenon Scheidingsdesk kan voor u een alimentatieberekening maken waarin het gebruik van een kinderrekening is uitgelegd. Hierbij wordt er gekeken naar welk bedragen u en uw (ex-)partner op deze rekening moeten storten. Hiernaast kunnen wij voor u een ouderschapsplan opstellen met daarin de gemaakte afspraken over deze rekening.

Wilt u meer weten over het gebruik van een kinderrekening, neem dan contact met ons op.

Neem contact op

Wij helpen u graag

Hans Kurvers mediator in Breda Tilburg en Oosterhout

Hans Kurvers

Mediator in Breda en Tilburg

Simone Blok mediator in Tilburg

Simone Blok

Mediator in Tilburg

Laura Vrieling mediator in Breda Tilburg en Oosterhout

Laura Vrieling

Mediator in Breda

Dieuwertje Suurland kindercoach

Dieuwertje Suurland

Ouderschapscoach in Breda

mfn registermediator
nederlandse mediators vereniging
mediators familierecht familiemediation
raad voor rechtbijstand