Kosten

Kosten mediation

De kosten voor een echtscheidingsmediation variëren nogal afhankelijk van hoe complex uw situatie is , of uw aanstaande ex-partner mee wil werken of omdat u liever wilt procederen omdat u beiden niet samen kunt of wilt praten. Sinds januari 2016 hanteren wij een vast tarief

Bekijk hier de vaste tarieven:

Subsidie

Verder maakt het voor de kosten van een  mediation een verschil of in aanmerking komt voor een subsidie voor mediation bij een scheiding. Wanneer u  onder de inkomensgrens zit, komt u in aanmerking voor een subsidie van de overheid. De overheid wil namelijk liever niet dat mensen gaan procederen wanneer zij in een echtscheidingsprocedure verwikkeld raken, door de hogere kosten die een (v)echtscheidingsprocedure met zich mee brengt zowel tijdens de procedure als daarna.

Daarom geeft de overheid subsidie wanneer mensen hun scheiding willen oplossen door mediation. Indien u hiervoor in aanmerking komt, betaalt u alleen eenmalig een eigen bijdrage en het griffierecht. De overige kosten worden betaald door de overheid. Vanwege het feit dat de overheid mediation wil stimuleren, betaalt u de allerlaagste bijdrage van € 53,- of € 105,- maximaal. Ter vergelijking: de eigen bijdrage bij een echtscheidingsprocedure middels een advocaat is vele malen hoger, minimaal € 340,- tot maximaal € 849,- per persoon.

Verzekering

Ook kan het zijn dat u een rechtsbijstandsverzekering heeft die de kosten voor de echtscheiding (alleen door mediation) dekt. In dat geval is de mediation voor u kosteloos. Kijk voor de kosten mediation in de voorwaarden van uw polis, of neem de polis en de voorwaarden mee naar het gratis kennismakingsgesprek.

Kennismakingsgesprek

Een kennismakingsgesprek is bij ons kosteloos en een telefoontje natuurlijk ook. Bel ons gerust voor meer informatie 076 5320444.

Een vrijblijvend gesprek

Neem contact met ons op voor een kennismakingsgesprek

Tijdens een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek willen wij ons graag introduceren. Wij leggen in een kennismakingsgesprek uit wat u wel en wat u ook niet van ons kunt verwachten. Hoe normaliter een scheidingsbemiddeling verloopt. Met welke kosten u rekening kunt houden.
Een kennismakingsgesprek duurt ongeveer 3 kwartier en schept geen verplichtingen maar geeft u duidelijkheid.