Kosten mediation

De kosten voor een echtscheidingsmediation variëren nogal Dit is afhankelijk van hoe complex de situatie is , of uw aanstaande ex-partner mee wil werken. Soms lijkt procederen een betere optie omdat u beiden niet samen kunt of wilt praten. Zo weet u niet wat de uiteindelijke kosten van een scheiding zijn en deze kunnen soms behoorlijk oplopen.

Bij Zenon Scheidingsdesk hanteren wij daarom een vast tarief voor een begeleiding van een scheiding.

Bekijk hier de vaste tarieven:

Subsidie

Het maakt het voor de kosten van een  mediation een groot verschil of een van u beide in aanmerking komt voor een subsidie voor mediation bij een scheiding.
Wanneer u onder de inkomensgrens zit, komt u in aanmerking voor een subsidie van de overheid. De overheid wil namelijk liever niet dat mensen gaan procederen wanneer zij in een echtscheidingsprocedure verwikkeld raken, door de hogere kosten die een (v)echtscheidingsprocedure met zich mee brengt zowel tijdens de procedure als daarna.

Daarom geeft de overheid subsidie wanneer mensen hun scheiding willen oplossen door mediation. Indien u hiervoor in aanmerking komt, betaalt u alleen eenmalig een eigen bijdrage en het griffierecht. De overige kosten worden betaald door de overheid. Vanwege het feit dat de overheid mediation wil stimuleren, betaalt u de allerlaagste bijdrage van € 53,- of € 105,- maximaal. Ter vergelijking: de eigen bijdrage bij een echtscheidingsprocedure middels een advocaat is vele malen hoger, minimaal € 340,- tot maximaal € 849,- per persoon.

Verzekering

Ook kan het zijn dat u een rechtsbijstandsverzekering heeft die de kosten voor de echtscheiding (alleen door mediation) dekt. In dat geval is de mediation voor u kosteloos. Kijk voor de kosten mediation in de voorwaarden van uw polis, of neem de polis en de voorwaarden mee naar het gratis kennismakingsgesprek.

Kennismakingsgesprek

Een kennismakingsgesprek is bij ons kosteloos en een telefoontje natuurlijk ook. Bel ons gerust voor meer informatie 076 532 0444.

Contact

Wanneer u een vraag heeft over onze tarieven of dat u in aanmerking komt voor subsidie dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Hans Kurvers

Mediator in Breda en Tilburg

Simone Blok

Mediator in Tilburg

Dieuwertje Suurland

Ouderschapscoach

Laura Vrieling

Mediator in Breda en Tilburg

Een vrijblijvend gesprek

Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek

Tijdens een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek willen wij ons graag introduceren. Wij leggen in een kennismakingsgesprek uit wat u wel en wat u ook niet van ons kunt verwachten. Hoe normaliter een scheidingsbemiddeling verloopt. Met welke kosten u rekening kunt houden.
Een kennismakingsgesprek duurt ongeveer 3 kwartier en schept geen verplichtingen maar geeft u duidelijkheid.