U bevindt zich hier: Scheidingsdesk » online mediation

Online Mediation

Online mediation is vergelijkbaar met een gewone mediation. Dit gebeurt niet ‘live’ aan tafel, maar thuis achter uw laptop of tablet. Online mediation is een uitbreiding van de traditionele face-to-face mediation. Online mediation profiteert van de kracht van het internet om problemen sneller op te lossen. Op papier kunnen mensen hun emoties, gevoelens en wensen vaak beter onder woorden brengen. Er is niemand die je onderbreekt en je kan je tekst net zo lang veranderen, tot je het idee hebt dat de boodschap goed overkomt. Dit zorgt voor veel duidelijkheid, waardoor een online mediationtraject vaak sneller en met minder ruzie verloopt.

In veel gevallen begint het online mediationtraject online, maar zitten de partijen later toch een keer bij elkaar om de nodige punten door te spreken. De angel is er dan meestal al uitgehaald, waardoor de gesprekken soepeler verlopen. Door middel van online mediation zijn besparingen op tijd en kosten mogelijk en kunnen confrontaties in het begin van het mediationtraject worden vermeden. Wilt u naar aanleiding van u situatie meer informatie over de kosten van online mediation? Neemt u dan contact met ons op of vul het contactformulier in.

Wil je in contact komen met een goede online mediator, dan helpen wij je hier graag bij. Onze mediators bieden zowel traditionele mediation aan als online mediation. In overleg wordt bepaald welke vorm het beste bij jouw situatie past.

Neem contact op

Wij helpen u graag

Wat is online mediation en hoe werkt het?

Wij maken gebruik van de video conference tool Zoom of Microsoft Teams. Nadat u met ons een afspraak heeft gemaakt, ontvangt u een uitnodiging per e-mail. Zo kunt u wanneer het u uitkomt een mediation bespreking bijwonen. Het enige wat u nodig heeft is een telefoon, tablet, laptop of pc en een ruimte waarin u rustig kunt praten zonder gestoord te worden.

Wij kunnen voor u een bespreking verzorgen opdat u beiden samen met uw mediator een bespreking kunt voeren als ware het dat u op ons kantoor een bespreking zou hebben.
Wij kunnen samen met u documenten delen en doornemen.

U kunt op de website van Zoom of Microsoft Teams meer informatie hierover terug lezen.
Mocht u nog vragen hebben neemt u dan contact met ons op.

 

 

Hans Kurvers

Mediator in Breda en Tilburg

Simone Blok

Mediator in Tilburg

Dieuwertje Suurland

Ouderschapscoach

Laura Vrieling

Mediator in Breda en Tilburg

mfn registermediator
nederlandse mediators vereniging
mediators familierecht familiemediation
raad voor rechtbijstand