U bevindt zich hier: Scheidingsdesk » alimentatieberekening

Alimentatieberekening met uitleg

Wij maken voor u een alimentatieberekening. Wanneer u gaat scheiden of al gescheiden bent maar u al lang niet meer naar uw alimentatie heeft gekeken is het mogelijk om door ons een alimentatieberekening te laten maken. Wij maken voor u een alimentatieberekening volgens de huidige alimentatienormen en kijken samen met u naar de uitkomst van de berekening. Hierdoor krijgt u inzicht in de kosten van de kinderen en wordt ook inzichtelijk gemaakt wat u en uw ex-partner moeten bijdragen aan de kosten van de kinderen. Ook maken wij voor u een berekening van de partneralimentatie, een behoefteberekening en een jusvergelijking.

alimentatieberekening

Mediation

De alimentatieberekening wordt met u doorgesproken door een van onze ervaren mediators. De mediator geeft uitleg aan de uitkomst van de berekening en maakt voor u inzichtelijk wat u zou kunnen bijdragen in de kosten van de kinderen en elkaar. Wanneer u hierover overeenstemming heeft bereikt zal de mediator voor u een vaststellingsovereenkomst maken waarin de afspraken met betrekking tot de alimentatie en de duur zijn vastgelegd. Wanneer dit nodig is zorgt de mediator ervoor dat de vaststellingsovereenkomst wordt bekrachtigd door de rechtbank.

Alimentatieberekening software

De mediators van Zenon Scheidingsdesk gebruiken dezelfde software als welke de rechtbank gebruikt. Hierdoor weet u dat de uitkomst niet verschilt met die van de rechtbank. Wij hanteren als leidraad eveneens de alimentatienormen en geven u desgewenst uitgebreide uitleg over de alimentatieberekening. Mocht u verschillende varianten willen laten doorrekenen of heeft u een samengesteld gezin of een onderneming? Ook dan zijn wij u graag behulpzaam met het maken van een alimentatieberekening.

Co-ouderschap en alimentatie

Wanneer u co-ouderschap wilt en gebruik wilt gaan maken van een gemeenschappelijke kinderrekening om van deze rekening de kosten van uw kinderen te voldoen. Wij helpen u met het inzichtelijk maken van de bijdrage in de verblijfskosten en de verblijfsoverstijgende kosten van de kinderen en de inrichting van de kinderrekening. Wanneer u co-ouderschap wilt is er nog altijd sprake van een alimentatie. Vaak zijn de inkomens en de lasten van de ouders niet gelijk terwijl de kosten van de kinderen naar rato van de draagkracht dienen te worden gedragen door de ouders. Wilt u hierover meer weten? Neemt u dan contact met ons op.

alimentatieberekening zenon scheidingsdesk