U bevindt zich hier: Scheidingsdesk » zelf oplossen

Zelf oplossen

Wat kunnen jullie zelf al voorbereiden?

Discussie voorkomen

Wij horen vaak dat mensen hebben geprobeerd om aan de keukentafel afspraken te maken bij een scheiding. Dit blijkt vaak lastig te zijn en onderling veel discussie op te leveren.

Een mediator is een soort neutrale gespreksleider. Een mediator kiest geen partij en heeft geen belang bij de uitkomst van de mediation. De deelnemers aan een mediation in alle openheid hun standpunten, wensen of behoeften naar voren kunnen brengen. De mediator doet dit door regelmatig vragen te stellen waardoor boven water komt wat de deelnemers aan mediation belangrijk vinden.

Wanneer de communicatie niet zo lekker loopt is het fijn als een mediator de neutrale rol op zich neemt. Voor (ex)-partners is het vaak onmogelijk om neutraal naar hun situatie te kijken. Emoties zitten vaak in de weg.

Ook na een mediationtraject wil je geen discussies meer. Omdat je samen oplossingen bedenkt en samen afspraken maakt die in beider belang zijn, voorkom je ook discussie op termijn. Bij de rechter zul je je neer moeten leggen bij de uitkomst van de rechter. Het is veel prettiger en houdbaarder op termijn als je zelf de oplossing bedenkt en afspraken maakt.

Kortom met mediation voorkom je discussie tijdens de scheiding en na de scheiding!

Hans Kurvers mediator in Breda Tilburg en Oosterhout

Hans Kurvers

Mediator in Breda en Tilburg

Simone Blok mediator in Tilburg

Simone Blok

Mediator in Tilburg

Laura Vrieling mediator in Breda Tilburg en Oosterhout

Laura Vrieling

Mediator in Breda

Dieuwertje Suurland kindercoach

Dieuwertje Suurland

Ouderschapscoach in Breda