U bevindt zich hier: Zenon Scheidingsdesk » subsidie-mediation

Subsidie bij mediation en scheiding

Wanneer u besluit om uw echtscheiding via een mediator te laten begeleiden is het mogelijk dat u in aanmerking komt voor subsidie voor deze mediation.
U kunt hieronder toetsen of u in aanmerking komt voor een subsidie voor mediation. Deze subsidie wordt ook vaak toevoeging genoemd.
Doordat de overheid mediation bij een scheiding wil stimuleren is de subsidie voor mediation vergeleken met die van een advocaat erg hoog. De eigenbijdrage die u bij een advocaat betaalt als u in aanmerking komt voor subsidie is voor een mediation vele malen lager dan voor een procedure via een advocaat. Mediation bij een scheiding is dus ook veel goedkoper wanneer u in aanmerking komt voor subsidie.

Wanneer u niet weet hoe hoog uw persoonlijke verzamelinkomen 2 jaar geleden was kunt u door te klikken op de afbeelding hiernaast op de site van de belastingdienst met uw digid een inkomensverklaring opvragen. U ontvangt dan van de belastingdienst een pdf met uw inkomensverklaring. Voor meer informatie over gesubsidieerde mediation kijk op de website van de Rijksoverheid en klik op de afbeelding hierboven

inkomensverklaring belastingdienst

Inkomensverklaring

Eigen bijdrage bij Mediation bij een scheiding wordt u beiden gezien als eenoudergezin.

De kosten van de eigen bijdrage zijn eenmalig ongeachte het aantal besprekingen. Het kan bij een mediation ook voorkomen dat de een geen subsidie krijgt maar de ander wel. 

Wanneer u meer vermogen heeft dan de vrijstelling in box III komt u ook niet in aanmerking voor een toevoeging.

Hans Kurvers mediator in Breda Tilburg en Oosterhout

Hans Kurvers

Mediator in Breda en Tilburg

Simone Blok mediator in Tilburg

Simone Blok

Mediator in Tilburg

Laura Vrieling mediator in Breda Tilburg en Oosterhout

Laura Vrieling

Mediator in Breda

Dieuwertje Suurland kindercoach

Dieuwertje Suurland

Ouderschapscoach in Breda

 
 
 
 
 
 
 
 

Een vrijblijvend gesprek

Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek

Tijdens een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek willen wij ons graag introduceren. Wij leggen in een kennismakingsgesprek uit wat u wel en wat u ook niet van ons kunt verwachten. Hoe normaliter een scheidingsbemiddeling verloopt. Met welke kosten u rekening kunt houden.
Een kennismakingsgesprek duurt ongeveer 3 kwartier en schept geen verplichtingen maar geeft u duidelijkheid.