U bevindt zich hier: Scheidingsdesk » Griffierecht

Griffierecht

Wanneer u gehuwd bent of u heeft kinderen en u gaat scheiden, moet de scheiding worden uitgesproken door de rechter. In Nederland zijn er administratiekosten die betaald moeten worden wanneer de rechter er aan te pas komt. Deze kosten heten griffierecht.

Griffierecht in 2022

De kosten voor de indiening bij de rechtbank bedragen in totaal € 314. Dit bedrag wordt gesplitst in twee, dus zowel u als uw (ex-)partner betalen € 157. U kunt hier onderling ook andere afspraken over maken.

Wanneer u recht heeft op gesubsidieerde rechtsbijstand, krijgt u korting op het griffierecht. In dat geval betaald u € 43.

 

Kosten van een scheiding

U betaalt naast het griffierecht ook de kosten van de mediation. Hiernaast kan het zijn dat er afschriften opgevraagd moeten worden bij de gemeente en hier zijn ook kosten aan verbonden. Tot slot betaalt u ook de advocaat die de stukken voor u indient bij de rechtbank. De kosten van mediation zijn vaak verschillend.

Bij Zenon Scheidingsdesk bent u welkom voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Hierin zetten we voor u de kostenopties op een rijtje.

 

Breda

Tilburg

Neem contact op

Wij helpen u graag

Hans Kurvers mediator in Breda Tilburg en Oosterhout

Hans Kurvers

Mediator in Breda en Tilburg

Simone Blok mediator in Tilburg

Simone Blok

Mediator in Tilburg

Laura Vrieling mediator in Breda Tilburg en Oosterhout

Laura Vrieling

Mediator in Breda

Dieuwertje Suurland kindercoach

Dieuwertje Suurland

Ouderschapscoach in Breda

mfn registermediator
nederlandse mediators vereniging
mediators familierecht familiemediation
raad voor rechtbijstand