Veel gestelde vragen

[yoast-breadcrumb]

Wat zijn de kosten van een mediation?

Q?

Wat zijn de kosten van een mediation?

A.

De kosten van de mediation zijn afhankelijk van een aantal factoren. Het maakt uit of u samen al veel bent overeengekomen en of u al dan niet een minder complexe situatie heeft. Wanneer u geen kinderen heeft en een huurwoning zijn er meestal minder afspraken nodig. Heeft u daarentegen nog geen afspraken met elkaar kunnen maken en kunt u moeilijk communiceren dan zal er waarschijnlijk meer tijd nodig zijn dan wanneer u als vrienden uit elkaar gaat. Hoe veel de kosten precies zullen zijn is op afstand moeilijk te bepalen. In een kennismakingsgesprek kunnen wij een betere inschatting maken. Meestal zijn er een bespreking of 3 a 4 nodig om uiteindelijk tot overeenstemming te komen. Soms zijn er meer afspraken nodig. Verder kunt u kiezen voor een vast tarief of voor het reguliere uurtarief. Het maakt daarnaast ook uit of u in aanmerking komt voor subsidie van de overheid ( toevoeging) en of u verzekerd bent voor mediation bij echtscheiding.

Q?

Is het mogelijk om de kosten vergoed te krijgen van de rechtsbijstandverzekering

A.

Soms is het mogelijk dat uw rechtsbijstandverzekeraar de kosten van mediation bij echtscheiding geheel of grotendeels dekt. Veelal kiest de verzekeringsmaatschappij voor een MfN Registermediator. Wij kunnen in dat geval voor u bekijken of u in aanmerking komt voor een kosten vergoeding door uw verzekeraar en dit voor u regelen. Wanneer u de polis meeneemt kunnen wij in de voorwaarden zien of er dekking is voor mediation. Neem hiervoor contact met ons op.

Q?

Werkt u ook als mediator met een toevoeging?

A.

Bij Zenon Scheidingsdesk werken alleen mediators die MfN-Registermediator zijn met het specialisme familiemediator geaccrediteerd door de Raad voor Rechtsbijstand. Hierdoor kunnen zijn al onze mediators ingeschreven bij de Raad voor Rechtsbijstand en bevoegd om een toevoeging voor u te regelen. Zenon Scheidingsdesk is een kantoor dat door de Raad voor Rechtsbijstand is gekwalificeerd als High Trust hetgeen inhoud dat wij voor u de toevoeging aanvragen. U hoeft hier zelf niets voor te doen. Wilt u meer informatie over toevoegingen kijkt u dan op onze website bij toevoeging of subsidie.
N

Voortgezet ouderschap na echtscheiding.

Vermogensverdeling & Echtscheiding.

Pensioen & Echtscheiding

Een vrijblijvend gesprek

Neem contact met ons op voor een kennismakingsgesprek

Tijdens een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek willen wij ons graag introduceren. Wij leggen in een kennismakingsgesprek uit wat u wel en wat u ook niet van ons kunt verwachten. Hoe normaliter een scheidingsbemiddeling verloopt. Met welke kosten u rekening kunt houden.
Een kennismakingsgesprek duurt ongeveer 3 kwartier en schept geen verplichtingen maar geeft u duidelijkheid.